Σελίδες

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΠ & ΡΟΚ – Το απόλυτο μουσικό φετίχ των '80ς!

Το θυμάστε; Η ενημέρωση για τουλάχιστον 3 δεκαετίες στην χώρα μας, σε ότι αφορούσε την μουσική σκηνή παγκοσμίως, περνούσε αποκλειστικά και μόνον από τις σελίδες ενός μηνιαίου έντυπου, στο οποίοι οι φίλοι της μουσικής χρωστάνε πολλά! Μας γνώρισε καλλιτέχνες και συγκροτήματα, νέες και παλαιότερες τάσεις, οι κριτικές δίσκων του (δεν υπήρχαν τα cd τότε!), ήταν must, ενώ συνολικά σαν εικόνα αποτέλεσε το απόλυτο μουσικό φετίχ των `80ς!

Μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε με τα άρθρα των Γιάννη Πετρίδη, Κώστα Ζουγρή, Νίκου Κοντογούρη, Γίαννη Μαλαθρώνα, Ιωσήφ Αβράμογλου, Γρηγόρη Μονεμβασίτη, Πήτ Κωνσταντέα, Γιάννη Αγγελάτου και πολλών ακόμη συντακτών. Στήλες όπως τα άλμπουμ του μήνα, τα charts σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, σε δίσκους 45 (υπήρχν ακόμη!) και 33 στροφών, τα αφιερώματα σε συγκροτήματα, οι επανακυκλοφορίες, η στήλη των αναγνωστών με τις ατελείωτες μουσικές κόντρες μεταξύ τους, αλλά ειδικά οι ολοσέλιδες καταχωρήσεις πωλήσεων δίσκων, από καταστήματα των Αθηνών που έστελναν και αντικαταβολή, ήταν σημεία αναφοράς σε μια ολόκληρη δεκαετία!


Κάθε μήνα στα περίπτερα, το Ποπ & Ροκ άντεχε μέχρι τις πρώτες 4-5 μέρες! Μετά …εξαφανίζονταν κυριολεκτικά! Θυμάμαι ότι αν δεν είχες ζητήσει να στο κρατήσει ο περιπτεράς της γειτονιάς σου, το έψαχνες άδικα!

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς, για ένα από τα κορυφαία εκδοτικά εγχειρήματα στην χώρα μας, όσων αφορά στα μηνιαία περιοδικά εξειδικεύμενης ύλης. Θα μπορούσα να συνεχίσω με πολύ περισσότερες πληροφορίες, αλλά αυτό θα είναι αντικείμενο μελλοντικού αφιερώματος, όπου και θα θυμηθείτε πολλά για τα χρόνια της εφηβείας σας.



Για σήμερα, ανακάλυψα και 6 τεύχη του Ποπ & Ροκ. Τα εξώφυλλα τους τα βλέπετε στις φωτογραφίες.

Τα τεύχη είναι από την περίοδο 1984 – 1986 και συγκεκριμένα τα 72, 77, 79, 94, 95, 96. έχουν δε την χαρακτηριστική, '70ς glam τύπου γραμματοσειρά στα εξώφυλλα, που είναι κατά πολύ καλύτερη από όλες όσες ακολούθησαν.


πηγή :  http://comicstrades.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...