Σελίδες

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Tribute to... Freddy

Έτος 1984,η επιτυχία τόσο του Halloween όσο και του Friday the 13th έχει κάνει τους υπεύθυνους της κινηματογραφικής εταιρείας New Line να αποφασίσουν να μας γνωρίσουν ένα νέο serial killer στην προσπάθεια τους και αυτοί να κερδίσουν ένα κομμάτι από την πίτα του διαρκούς αυξανόμενου κοινού που επιζητά να δεί αίμα και σφαγή στις κινηματογραφικές του οθόνες.Ένα αντίπαλο δέος κατά κάποιο τρόπο του Jason από το Friday the 13th  που είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία εκείνη την περίοδο.To όνομα αυτού του νέου serial killer είναι Freddy Krouger και η ταινία θα έχει τον τίτλο A Nightmare On Elm Street.


Η υπόθεση της ταινίας έχει σαν βασική της ιδέας φυσικά την σφαγή αθώων ανθρώπων το πρωτότυπο της ιστορίας όμως είναι ότι όλα αυτά γίνονται κατά την διάρκεια του ύπνου των θυμάτων καθώς οι δολοφονίες γινόντουσαν μέσω των ονείρων των εκάστοτε πρωταγωνιστών. Ο δολοφόνος της ταινίας είναι ο Freddy Krouger ένας παραμορφωμένος από πυρκαγιά τύπος που στο ένα του χέρι έχει περασμένο ένα γάντι με λεπίδες.Ο Freddy Krouger  ήδη από παιδί είχε δείξει την εγκληματική του φύση, όντας απόγονος μιας καλόγριας και 1.000 μανιακών δολοφόνων. Η μητέρα του Αmanda Κrueger είχε κλειστεί από λάθος σε άσυλο τρελών, όπου βιάστηκε με αποτέλεσμα τη γέννηση του Freddy. Όταν αυτός μεγάλος ποια άρχισε να κακοποιεί τα παιδιά της Elm Street, οι γονείς των θυμάτων καταφέρνουν να τον πιάσουν και να τον κάψουν ζωντανό μέσα σε ένα λεβητοστάσιο. Την ώρα που ο Freddy πεθαίνει, πουλά τη ψυχή του σε τρεις «δαίμονες των ονείρων» που του χαρίζουν την αθανασία και τη δυνατότητα να σκοτώνει τα θύματά του (που ως επί το πλείστον είναι τα παιδιά της Elm Street) μέσα στον ύπνο τους, ότι συμβαίνει στα όνειρα των θυμάτων του ταυτόχρονα αντικατοπτρίζονται και στην πραγματική τους ζωή. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας είναι ο Wes Graven ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο φιλμ έχει και ο Johnny Depp. Τον ρόλο του Freddy Krouger τον υποδύεται ο Robert Englund ένας από τους λίγους ηθοποιούς που ενσάρκωσε έναν κινηματογραφικό serial killer και ξέρουμε ποιος και πως είναι στην πραγματικότητα.



Η επιτυχία της ταινίας ήταν μεγάλη και σαν αποτέλεσμα είχε να γυριστούν άλλες 6 συνέχειες το Α Nightmare On Elm Street 2:Freddy ‘s Revenge (1985), Α Nightmare On Elm Street 3: The Dream Warriors (1987) με πρωταγωνίστρια την Patricia Arquette, Α Nightmare On Elm Street 4: The Dream Master(1988), Α Nightmare On Elm Street 5: The Dream Child (1989), Freddy’s Dead: The Final Nightmare(1991) με συμμετοχη του Alice Cooper σαν πατέρας του Freddy,New Nightmare (1994) με επιστροφή στην σκηνοθεσία του Wes Craven ενώ είχαμε και ένα remake το 2010 και το Freddy vs Jason(2003) με την σύγκρουση δύο εκ των μεγαλυτέρων κινηματογραφικών serial killer του Freddy Krouger και του Jason Voorhees.

Ο Freddy Krouger καθιερώθηκε ώς ένας από τους πιο γνωστούς κινηματογραφικούς serial killer και θεωρείται άξιος αντιπρόσωπος του είδους.Σίγουρα θα συνεχίσει να στοιχειώνει τα όνειρα πολλών ανθρώπων ακόμα στο μέλλον(τόσο κινηματογραφικά όσο και στην πραγματικότητα) και να μην ξεχνάτε…οne, two, Freddy's coming for you.Three, four, better lock your door.Five, six, grab your crucifix.Seven, eight, better stay up late.Nine, ten, never sleep again.



πηγή:  http://bloodyfever.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...