Σελίδες

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Αντίο κουκουβάγια! Τέλος εποχής για ΟΕΔΒ


Και ποιος δεν θυμάται το σήμα κατατεθέν των σχολικών του βιβλίων που συντρόφεψε γενιές Ελλήνων... Η σοφή μας κουκουβάγια, το σήμα του ΟΕΔΒ (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων) είναι ένα ακόμη θύμα της κυβέρνησης των οσφυοκαμπτών στην Τρόικα και το ΔΝΤ. Ο Οργανισμός καταργείται επισήμως πλέον.

«Σε λίγες ώρες ο Ο.Ε.Δ.Β. θα αποτελεί παρελθόν, καταργείται οριστικά», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων, κ. Μάκης Λυκόπουλος και ο γενικός γραμματέας του, κ. Σταύρος Ευσταθόπουλος. «Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής «πετάει μακριά», γιατί κάποιοι αποφάσισαν, ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη μνημονιακή εκπαίδευση. Η μόρφωση θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά.



Το… μέλλον είναι μόνο το »ηλεκτρονικό βιβλίο» και οι «διαδραστικοί πίνακες». Οι εργαζόμενοι αποχωρούν με πίκρα και ανησυχία, για το μέλλον της έκδοσης και διανομής των σχολικών βιβλίων. Έζησαν την φετινή χρονιά, τη χειρότερη από ιδρύσεως του Ο.Ε.Δ.Β., που τα βιβλία στάλθηκαν με τεράστια καθυστέρηση, που τα λάθη και οι παραλείψεις των ιθυνόντων στοίχησαν εκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες, προάγγελος των όσων πρόκειται να επακολουθήσουν τη φετινή χρονιά.

Οι εργαζόμενοι στον Ο.Ε.Δ.Β. που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσαν και διένειμαν τρία δισεκατομμύρια βιβλία σε εκατομμύρια μαθητές, αποχωρούν περήφανοι για τη συμβολή τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (μέσο κόστος κάθε βιβλίου 0,70 €), για την απουσία διαφθοράς και διαπλοκής τους, για το ότι κατόρθωσαν να περισώσουν από τον ιδιωτικό φορέα, την ιστορία των σχολικών βιβλίων, 15.000 πρωτότυπα έργα ζωγραφικής που κοσμούσαν κάποτε τα σχολικά βιβλία (Τσαρούχης, Γκίκας, Γραμματικόπουλος, Τάσος κ.λ.π.), 30.000 βιβλία, πολλά σπάνιων εκδόσεων, που αποτελούν πλέον περιουσία του υπουργείου Παιδείας και υπάρχει ιστορική ευθύνη στην πολιτική ηγεσία να τα διαφυλάξει και αξιοποιήσει». Άντε, κύριοι κυβερνώντες, βρείτε τώρα κανέναν ιδιώτη να τα «ενθυλακώσει», ή ακόμα καλύτερα μην τυπώσετε τίποτα! Τι τα θέλουμε άλλωστε τα βιβλία;…

Για να μορφωνόμαστε είμαστε τώρα;





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...