Σελίδες

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Τι απέγινε ο "General Lee" από τους Dukes;


Και ποιος δεν έχει δει έστω και ένα επεισόδιο των "Dukes of Hazzard", της σειράς των επτά κύκλων (1979-1985) με το πορτοκαλί Dodge Charger του 1969, ονόματι "General Lee" το οποίο υπερίπτατο.


Σε όλα τα επεισόδια -145 το όλο- ο General Lee δεν εμφανίστηκε μόνο σε ένα. 256 αυτοκίνητα χρησιμοποιήθηκαν ενώ κάποιοι λένε πως ήταν 321. Κατά μέσο όρο πάνω από δυο αυτοκίνητα χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε επεισόδιο. Για τα άλματα, τοποθετούσαν σακιά άμμου ή τσιμέντου, βάρους 190-375 κιλών στο πορτ-μπαγκάζ, ώστε να μην σηκώνεται το μπροστά τμήμα του. Σε πολλά από τα άλματα τα αυτοκίνητα καταστρέφονταν κατά την προσγείωση και αποσύρονταν λόγω βλάβης στον σκελετό. 17 από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν υπάρχουν ακόμα και σήμερα, σε διάφορα στάδια επισκευής.


Η παραγωγός εταιρία Warner Bros διέσωσε τα πιο καλοδιατηρημένα. Μηχανικοί κρατούσαν τις πόρτες, την οροφή με τη σημαία των Νοτίων και διάφορα μέρη του κινητήρα. Τα απομεινάρια στέλνονταν σε μια μάντρα καταστροφής, όπου -χωρίς διαχωρισμό- καταστρέφονταν. Εκτιμάται ότι 75 με 220 Chargers καταστράφηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Τα Charger που δεν είχαν τόσο σοβαρές ζημιές, συχνά επιδιορθωνόταν από μηχανικούς, τα έβαφαν και επανεμφανιζόταν ως τα διάφορα αυτοκίνητα για τα κυνηγητά. Μέχρι το τέλος της σειράς και αυτά αποσύρονταν σε κάποιο νεκροταφείο αυτοκινήτων.

Όταν η σειρά σταμάτησε το 1986 η Warner Brothers εγκατέλειψε 18 General Lee στα πλατό, και τα αυτοκίνητα μάζευαν σκόνη για πέντε χρόνια. Το 1991, η WB πούλησε 17 εξ αυτών σε ιδιώτες.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...