Σελίδες

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ποια σειρά του MEGA επιστρέφει σήμερα από τα ...πολύ παλιά;


 Ξαναέρχεται 22 χρόνια μετά το τέλος της...

Ήταν ένα δημοφιλές τηλεοπτικό σήριαλ που προβλήθηκε στο Mega Channel τις περιόδους 1989-1990 και 1990-1991. Γυρίστηκαν 66 επεισόδια και τις δύο σεζόν. Ήταν ένα από τα πρώτα σίριαλ που προβλήθηκαν στην νεοσύστατη τότε ιδιωτική τηλεόραση, ενώ κατέκτησε την 10η θέση στην κατηγορία "αγαπημένη κωμική σειρά" στην online ψηφοφορία που έκανε το MEGA για τα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Μιλάμε για τους Αυθαίρετους, μία κωμωδία που εξιστορούσε την αντιπαλότητα δύο οικογενειών και τις περιπέτειές τους και, κατά κάποιον τρόπο, σάρκαζε την αρνητική συμπεριφορά και εκδοχή του Έλληνα. Η σειρά επανεντάσσεται στο πρόγραμμα του MEGΑ από σήμερα και κάθε απόγευμα στις 17:10.




Στον 3ο και τον 4ο μιας πολυκατοικίας μένουν οι οικογένειες του Αντρέα και του Κώστα Χατζηγιώργη. Εκτός από το ίδιο όνομα και την ίδια καταγωγή, έχουν κι άλλα κοινά πράγματα: το αμοιβαίο μίσος, τη θανάσιμη ζήλεια, τις κακίες και τον υπέρ πάντων αγώνα για την αλληλεξόντωση. Θα νόμιζε κανείς ότι κάτι τους χωρίζει -συμφέροντα οικογενειακά, οικονομικά ή ιδεολογικά για παράδειγμα- αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. 'Ετσι απλά και αυθαίρετα, συνεχίζουν χωρίς κανένα λόγο τον αναμεταξύ τους πόλεμο, οχυρωμένοι πίσω από τη δική τους διαχωριστική γραμμή, πιστοί στα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα των Ελλήνων. Ο Αντρέας Χατζηγιώργης, που κατοικεί στον 4ο, είναι ένας αποτυχημένος δικηγόρος, παντρεμένος με τη Ζανέτ, μια πλούσια αργόσχολη. Μαζί τους μένει και η Ελεωνόρα, η περίεργη αδελφή της γυναίκας του. Ζει στον κόσμο του, δεν του καίγεται καρφί για όσα συμβαίνουν γύρω του και, όταν δεν βρίσκεται στο δικαστήριο, μοιράζει τον ελεύθερο χρόνο του ανάμεσα στον πόλεμο με τον Κώστα και την "ειρήνη" με τη Μαρία. Η τελευταία είναι η νεαρή ερωμένη του, που δεν ξέρει τίποτα για τη ζωή του και θέλει να τον παντρευτεί. Ο Κώστας Χατζηγιώργης, κάτοικος του 3ου, είναι ιδιοκτήτης ενός πιάνο ρέστοραν. Διακαής επιθυμία του είναι η κοινωνική άνοδος με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, για να αποδείξει στον Αντρέα ότι αυτός είναι ο πιο δυνατός. Είναι παντρεμένος με τη Σούλα, έχει μια κόρη, την Ούρσουλα, που θέλει να γίνει ηθοποιός, και λατρεύει τις γυναίκες, όπως ακριβώς και ο Αντρέας.


Πρωταγωνιστούν: Βάσια Τριφύλλη, Δημήτρης Πουλικάκος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Νατάσα Τσακαρισιάνου, Θέμης Μάνεσης και Βάνα Παρθενιάδου.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...