Σελίδες

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Σάκης Μπουλάς - Αλλάξανε τα γούστα σου


Ο Σάκης Μπουλάς μετά τη συμμετοχή του στο “Δράκουλα των Εξαρχείων” και το “Ντελίριο” έβγαλε τον πρώτο του δίσκο το 1986, που λεγόταν “Μπουλάς Ελλάς”. Μία από τις επιτυχίες του δίσκου ήταν και το “Μπριγιόλ”  ή όπως έμεινε αργότερα “Αλλάξανε τα γούστα σου”. Αυτό το βίντεοκλιπ είναι θησαυρός για την ελληνική δισκογραφία για το σουρεάλ καλτ ύφος του και για το σατυρικό στίχο του τραγουδιού. “Το μάτι έβαψες σε τόνους λαχανί, και το κεφάλι σου το ξύρισες γουλί”, πόσο πιο 80s;


Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Diego Armado Maradona "o comadande" των γηπέδων


Ποιος δεν έχει δει ή δεν έχει ακούσει έστω κάτι για τον μεγάλο αυτό αθλητή που ακούει στο όνομα Ντιέγκο Αρμάδο Μαραδόνα ( Diego Armado Maradona ) όπως σωστά προφέρεται. Γεννημένος στη Λάνους του Μπουένο Άιρες της Αργεντινής στις 30 Οκτωβρίου του 1960 δεν άργησε να κάνει εμφανή την παρουσία του στα αθλητικά δρώμενα.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο πατέρας του 'Έλληνα'' Καραγκιόζη


Ευγένιος Σπαθάρης - ένα όνομα που έχει αγαπηθεί γενιές τώρα, περνώντας πρώτα μέσα από τις παιδικές μας καρδιές και έπειτα στην καθιέρωση του ως ο πρωτεργάτης - πατέρας του Ελληνικού θεάτρου σκιών.

Ο Ευγένιος γεννήθηκεστις 2 Ιανουαρίου του 1924, διακεκριμένος καραγκιοζοπαίχτης και ζωγράφος.

Πώς έγιναν όλα αυτά σήμερα...


Δυο δεκαετίες ήταν υπέρ αρκετές...


Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Θυμάστε το φιδάκι του NOKIA; Δείτε τι γίνεται αν το τερματίσεις!


Με αυτό το gif θα καταλάβετε την πίκρα και την ικανοποίηση που περάσαν όσοι το τερμάτισαν!!!


Αναμνήσεις από μία άλλη Ελλάδα


Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτοί από εμάς που ήμασταν παιδιά τις δεκαετίες του 60, 70 και 80 πιθανόν δεν θα έπρεπε να είχαμε επιζήσει. Οι κούνιες μας ήταν βαμμένες με γυαλιστερή λαδομπογιά με βάση το μόλυβδο.

Τα πατώματα είχαν μωσαϊκό που σου περόνιαζε τα κόκαλα κι οι κρεβατοκάμαρες ξύλινα πατώματα που τα γυάλιζαν με παρκετίνη, με κάτι βαριές παρκετέζες και κάθε τόσο αγκίθες καρφωνόντουσαν στις ξυπόλητες πατούσες μας.


Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

H φωνή του Mortal Kombat


"Fatality", "brutality", "your soul is mine", "Fight!", "Finish Him!", "Final Round", "Flawless Victory" και η τέλεια φωνή για να ξεχάσεις κάθε ενδοιασμό και να συνθλίψεις το κορμί του αντιπάλου σου στο Mortal Kombat.

Θα μπορούσε να είναι και η φωνή: Του χειρότερού σου εφιάλτη.


Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Το πρώτο Ευρωπαϊκό


Η κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού

Παρίσι, 1996

Η μεγάλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε την αγωνιστική περίοδο 1995-1996, όταν κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο και μάλιστα τον κορυφαίο: το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Για να φτάσει στο φάιναλ-φορ των Παρισίων, η ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς πέτυχε 11 νίκες και υπέστη 6 ήττες στους προκριματικούς γύρους.


Μαντάμ Σουσού - 1 - Ιχθυοπωλείον το 'Λούβρον'


Νομίζω δε χρειάζονται συστάσεις...

Ας θυμιθούμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς.


Καραγκιόζης


"Ε ρε γλέντια", με την υπογραφή του Ευγένιου Σπαθάρη. Μόνο.


Ο Καραγκιόζης είναι κεντρικός χαρακτήρας του παραδοσιακού ελληνικού και τουρκικού Θεάτρου Σκιών, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποκαλείται με το όνομα του πρωταγωνιστή του. Στα τούρκικα ονομάζεται Karagöz που σημαίνει μαυρομάτης.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δάκης


Το πραγματικό του όνομα είναι Βρασίδας Χαραλαμπίδης αλλά το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του είναι Δάκης.

Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και περίπου ένα χρόνο αργότερα άρχισε να τραγουδάει σε χώρους διασκέδασης και θεάματος και ηχογράφησε το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens». Στη συνέχεια, έβγαλε κι άλλους δίσκους που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα γαλλικά, τα ιταλικά και τα αγγλικά.

Ghostbusters 1984


Τρεις άνεργοι καθηγητές παραψυχολογίας ιδρύουν μια επιχείρηση με στόχο να εξαφανίσουν τα φαντάσματα που'χουν κατακλείσει την πόλη.


Η συνέχεια στην οθόνη...


Η φωνή του Σιρίλο


Όλα τα αγόρια που μεγάλωσαν στα 90s, βλέποντας τα μεσημέρια το Καρουζέλ στην κρατική τηλεόραση, μεγάλωσαν με role model τον ερωτοχτυπημένο και σταθερά χυλοπιτιασμένο Σιρίλο. Το παράδειγμα του άντρα που δεν το βάζει κάτω με τίποτα μέχρι να αποκτήσει την αγαπημένη του Μαρία Χοακίνα.

Η φωνή του μετά το ελληνικό ντουμπλάζ απλά απογείωνε αυτήν τη γλυκιά κακομοιριά.


Απόστολος Σουγκλάκος


Ο Απόστολος Σουγκλάκος (Πειραιάς (Μανιάτικα), 1950 - 5 Σεπτεμβρίου 2006) ήταν Έλληνας παλαιστής του κατς και ηθοποιός.

Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και την πάλη, στην οποία και αφοσιώθηκε. Τη δεκαετία του '80 κυριάρχησε στα ρινγκ, ενώ κατά διαστήματα εμφανίστηκε σε κινηματογραφικές ταινίες και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Περιστασιακά ασχολήθηκε και με τη δισκογραφία.


Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Αστυνόμος Σαϊνης


Θρυλική, ό,τι καλύτερο και πιο ταιριαστό συνέβη ποτέ σε φωνή και παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων. Η σχεδόν τσιριχτή φωνή του Σαϊνη ταίριαζε διαβολικά με το παρουσιαστικό του και την ντελικάτη-αδύναμη-κωμική φύση του.


Παλιές ελληνικές διαφημήσεις


Ας θυμηθούμε μερικές παλιές διαφημίσεις της ελληνικής τηλεόρασης.


Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πέθανε η Μάργκαρετ Θάτσερ


Απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας η πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ. Η κηδεία της θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους στον Καθεδρικό του Αγ. Παύλου, αλλά όχι δημοσία δαπάνη

Η Μάργκαρετ Θάτσερ, της οποίας η υγεία ήταν επιβαρυμένη, υπέστη εγκεφαλικό και πέθανε ήσυχα στον ύπνο της.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

2002 GR - Αύριο


Το "¨Αύριο" είναι άλλη μία μεγάλη επιτυχία των 2002GR. Βρίσκεται στον δίσκο VOL3 που κυκλοφόρησε το 1982. Από τις ελάχιστες φορές που οι 2002GR ζητούν τραγούδι από άλλον συνθέτη (τα περισσότερα τραγούδια τους είναι και δικές τους συνθέσεις). Στην περίπτωση του "Αύριο" έκαναν "διάνα" στην επιτυχία. Οι στίχοι και η μουσική του τραγουδιού ανήκουν στον Χρήστο Κυριαζή.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...