Σελίδες

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η κασέτα έγινε 50 ετών!


Πενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την κυκλοφορία της πρώτης κασέτας, ένα μέσο που όλοι όσοι έζησαν στην δεκαετία του ’80 σίγουρα θυμούνται με νοσταλγία.

Η πρώτη κασέτα (Compact Cassette) παρουσιάστηκε από τη Philips στα κεντρικά της γραφεία στο Άμστερνταμ στις 13 Σεπτεμβρίου 1963 ως μέσα επαγγελματικής υπαγόρευσης.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Το τέλος μιας εποχής, της πιο καλής μας


Ένας συντάκτης του  ΟΝΕΜΑΝ, προσπαθεί να συνέλθει από  το σοκ της απώλειας των ηρώων που τον μεγάλωσαν (και όχι μόνο αυτόν). Μίκυ, Ντόναλντ και λοιποί συγνώμη που στην Ελλάδα, ούτε εσείς δεν αντέξατε.


“Η διακοπή της έκδοσης των περιοδικών δεν ήταν μια επιπόλαια και ξαφνική επιλογή. Εδώ και πολλούς μήνες, από την αρχή του χρόνου, είχαμε επαφές και διαπραγματευόμασταν για να βρούμε βιώσιμη λύση για τα περιοδικά” γράφει ανάμεσα σε άλλα ο Χρήστος Τερζόπουλος στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ρίχνοντας σε βαριά (κατά)θλιψη τον Θοδωρή Δημητρόπουλο και μένα. Όχι, γιατί περιέργως οι Χατζηιωάννου και Αναστασιάδης δεν ήταν φαν του Μίκυ, του Ντόναλντ και των ιστοριών τους, ούτε μόνο για το γεγονός ότι ο Έλληνας εκδότης αποφάσισε να σταματήσει/αναστείλει τις εκδόσεις του, αλλά πολύ περισσότερο, γιατί δεν μας πήρε ένα τηλέφωνο. Δεν ξέρω πόσα έχει στην άκρη ο Θοδωρής, ούτε τα δικά μου φτάνουν για να αγοράσουμε “εκδόσεις”, αλλά μια κουβέντα θα την κάναμε.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μίκυ Μάους: Αντίο με ένα τελευταίο τεύχος


Το τελευταίο τεύχος του "Μίκυ Μάους", με τίτλο "Σκρουτζ: To μυστήριο του Ρομπολαστέξ", κυκλοφόρησε την Παρασκευή. Η ελληνική έκδοση αποφάσισε να βάλει λουκέτο λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι το περιοδικό Μίκυ Μάους ξεκίνησε να εκδίδεται την 1η Ιουλίου 1966 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 2.400 τεύχη.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τελευταία σελίδα για το περιοδικό του Μίκυ Μάους


Την αναστολή της έκδοσης των θρυλικών περιοδικών κόμιξ ανακοίνωσε, μέσω  facebook, ο εκδότης Χρήστος Τερζόπουλος.

Η ανάρτηση - ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Μερικά πράγματα όπως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, η υποτίμηση του νομίσματος και το κλείσιμο εφημερίδας ή περιοδικού δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Η διακοπή της έκδοσης των περιοδικών δεν ήταν μια επιπόλαια και ξαφνική επιλογή. Εδώ και πολλούς μήνες, από την αρχή του χρόνου, είχαμε επαφές και διαπραγματευόμασταν για να βρούμε βιώσιμη λύση για τα περιοδικά. Χρειάζεται ψυχικό σθένος να γίνονται διαπραγματεύσεις με νηφαλιότητα και σύνεση χωρίς να μεταφερθεί η αγωνία στους συνεργάτες μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...