Σελίδες

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο Α. Παπανδρέου επιστρέφει από το Χέρφλιντ


Ιστορική… επέτειος η σημερινή ημέρα. Πριν από 25 χρόνια στις 22 Οκτωβρίου η Αθήνα έζησε μια ακόμη μεγάλη στιγμή από αυτές που μόνο το «παλιό καλό» ΠΑΣΟΚ μπορούσε να προσφέρει  στο κοινό του και όχι μόνο.

Ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από την  Βρετανία όπου νοσηλευόταν μετά από επέμβαση by-pass που είχε πραγματοποιήσει στο νοσοκομείο Χέρφλιντ του Λονδίνου. Η υποδοχή του πρωθυπουργού αντάξια των προεκλογικών συγκεντρώσεων της εποχής από χιλίαδες πιστούς οπαδούς του... κινήματος , σημαδεύτηκε και από το γεγονός της επίσημης παρουσίασης της Δήμητρας Λιάνη με τη χαρακτηριστική χειρονομία του Α. Παπανδρέου.


Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Μπλεκ


Χάρτινος ήρωας, ιδιαίτερα δημοφιλής και στη χώρα μας τις δεκαετίες του '70 και του '80.

Ο Μπλεκ είναι ένας «ξανθός γίγαντας», κυνηγός στο επάγγελμα, που μάχεται τους Βρετανούς αποικιοκράτες στον πόλεμο της Αμερικάνικης Ανεξαρτησίας στα τέλη του 18ου αιώνα. Στις διάφορες περιπέτειές του τον ακολουθούν ο θετός γιος του Ρόντι και φίλος του Καθηγητής Μυστήριος.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο θρυλικός κωμικός Μπάστερ Κίτον


Ο άνθρωπος που χάριζε απλόχερα βωβά γέλια!

Κωμικό ταλέντο κυριολεκτικά από τα γεννοφάσκια του, ο Κίτον άρχισε να χαρίζει σπαρταριστό γέλιο στο κοινό ήδη από την πρώιμη ηλικία των 3 ετών.

Σύμβολο του βωβού κινηματογράφου και πολυτάλαντος άνθρωπος, ο αμερικανός κωμικός και σκηνοθέτης θα άφηνε μια αξιοσημείωτη κωμική καριέρα σε όλη τη δεκαετία του '20, με μια πληθώρα ταινιών που θεωρούνται σήμερα -δικαίως!- κλασικές.

Όπως και τόσοι άλλοι κωμικοί της εποχής βέβαια, θα έβλεπε την έλευση του ήχου στο σινεμά να του κουτσουρεύει την κινηματογραφική πορεία, με τον ίδιο ωστόσο να μην έχει πει ακόμα τον τελευταίο λόγο.


Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το 1979 το Pacman – Σάρωσε στην Ελλάδα στη δεκαετία του 80


Ουρές εφήβων και φοιτητών γέμιζαν τα καταστήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις απόμακρες επαρχιακές μέσα στα καφενεία σε όλη τη δεκαετία του '80, για ένα αλλιώτικο προσκύνημα στο παιχνίδι Pacman. Αυτό το αδηφάγο κίτρινο προσωπάκι (προάγγελος των emoticons που σήμερα ανταλλάσσουμε με πάθος σε sms και e- mail) έχει σήμερα γενέθλια!

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ο Μπλεκ έγινε 59 ετών


  • Το περιοδικό εμφανίσθηκε στην Ιταλία στις 3 Οκτωβρίου 1954
  • Η κυκλοφορία του έφτασε πολλές φορές και τα 130.000 αντίτυπα

Ο ήρωας του δημοφιλούς περιοδικού κόμικ Μπλεκ, που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί σε μηνιαία «συλλεκτική» μορφή, συμπλήρωσε 59 χρόνια ζωής.

Το περιοδικό εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στα περίπτερα της χώρας μας τον Ιούνιο του 1969, προερχόμενο από την γειτονική Ιταλία («Il Grande Blek Magigno», ο ιταλικός τίτλος), καρπός των διάσημων δημιουργών Sartoris, Sinchetto και Guzzon («EsseGesse») οι οποίοι στις 3 Οκτωβρίου 1954 εμπνεύστηκαν τη χαρακτηριστική φιγούρα του ξανθού γίγαντα κυνηγού με το γούνινο καπέλο και την ουρά, ο οποίος διακρίθηκε στον αγώνα για την αμερικανική ανεξαρτησία από τους βρετανούς αποικιοκράτες, κατά τα τέλη του 18ου αιώνα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...