Σελίδες

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Γκούφι


Χαρακτήρας των κινουμένων σχεδίων από τον κόσμο του Ντίσνεϊ. Ανθρωπόμορφος σκύλος και κολλητός φίλος του Μίκυ Μάους. Ατζαμής, με δόντια αλά Ροναλντίνιο, πλακατζής, έξω καρδιά, ιππότης με τις κυρίες, αθώος σαν παιδί, ολίγον χαοτικός, αλλά πιστός και πάντα έτοιμος να βοηθήσει τους φίλους του.

Ο Γκούφυ (Goofy) γεννήθηκε στα στούντιο της Ντίσνεϊ και εξελίχθηκε ως χαρακτήρας από τον καρτουνίστα Αρτ Μπάμπιτ. Πρωτοεμφανίσθηκε στη μεγάλη οθόνη με το όνομα Ντίπι Ντογκ στις 25 Μαΐου 1932, σε μία ταινία με τον τίτλο «Mickey's Revue». O ρόλος του ήταν μικρός, αλλά το ξεχωριστό γέλιο του δημιούργησε αίσθηση. Ακολούθησαν ρόλοι κομπάρσου σε πέντε ταινίες και στην έβδομη ήρθε η αναγνώριση.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Γούντι ο Τρυποκάρυδος


Χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων, με σήμα κατατεθέν το χαρακτηριστικό γέλιο, που τον έκανε διάσημο.

Ο Γούντι είναι ένας σκανδαλιάρης ανθρωπόμορφος τρυποκάρυδος, που γεννήθηκε στα στούντιο του Γουόλτερ Λαντζ. Στον αγγλόφωνο κόσμο είναι γνωστός ως Woody Woodpecker. Δημιουργός του, ο Μπεν «Μπαγκς» Χαρνταγουέι, που είχε καθοριστική συμβολή στον σχεδιασμό του Μπαγκς Μπάνι και του Ντάφι Ντακ, όταν δούλευε στα στούντιο της Γουόρνερ. Η ιδέα ανήκε στη σύζυγο του Λαντζ, Γκρέισι.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

10 πράγματα για τον Μίκυ Μάους που δεν ξέρατε - Ο πιο αγαπημένος ήρωας του Ντίσνεϊ γίνεται σήμερα 85 ετών!


Στις 18 Νοεμβρίου του 1928 ένα ποντίκι με παντελόνι κάνει πρεμιέρα στην αίθουσα «Κόλονι» της Νέας Υόρκης πρωταγωνιστώντας στην ταινία «Το ατμόπλοιο του Γουίλι» για να γίνει αμέσως σταρ.


Στα 85 του χρόνια σήμερα ο Μίκυ Μάους, όπως γράφει η Espressonews.gr, ο αγαπημένος ήρωας του Γουόλτ Ντίσνεΐ, ζει και βασιλεύει σε όλον τον κόσμο, εκτός όμως από την Ελλάδα όπου τον «σκότωσε» η οικονομική κρίση, αφού σταμάτησε η έκδοση του περιοδικού του.


Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Νοσταλγικό βίντεο: Εξηγώντας στους νέους τι είναι οι κασέτες!


Οι σημερινοί νέοι δεν έχουν γνωρίσει την νοσταλγική τεχνολογία των κασετών…

Την εποχή που για να ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι συνεχώς θα έπρεπε είτε να αγοράσεις την κασέτα, είτε να το αντιγράψεις από τον ραδιοφωνικό σταθμό που το έπαιζε.

Για να μοιραστείς τώρα ένα τραγούδι με τους γνωστούς σου υπάρχουν δεκάδες τρόποι μέσω διαδικτύου και είναι όλοι εύκολοι.

Τότε έπρεπε να την μοιραστείς «υλικά», είτε δίνοντας την κασέτα σου, είτε αντιγράφοντας το τραγούδι σε μία νέα κασέτα!


Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Επάγγελμα: Γυναίκα (1986)


Ελληνική ταινία - Επάγγελμα: Γυναίκα (μια ζωή πατίνι) (1986) 

Διάρκεια: 82 λεπτά
Σκηνοθεσία: Όμηρος Ευστρατιάδης

Σενάριο: Γιάννης Σκλάβος
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης


Υπόθεση: Απογοητευμένη από τη ζωή που ζει, μία εργαζομένη νοικοκυρά και μητέρα 3 παιδιών, αποφασίζει να «δραπετεύσει» για μερικές μέρες από την καθημερινότητά της.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...