Σελίδες

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Πέθανε ο θρυλικός 'Mr Spock' του Star Trek


Ο βραβευμένος ηθοποιός Leonard Nimoy, που ενσάρκωσε με επιτυχία τον 'Mr Spock' στο 'Star Trek' έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών 


Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο ηθοποιός Leonard Nimoy, γνωστός για τον ρόλο του 'Mr Spock' που άφησε εποχή στις ταινίες 'Star Trek'. Η είδηση του θανάτου του, που αποτέλεσε σοκ για την βαριά βιομηχανία της έβδομης τέχνης, δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα  New York Times, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται τα αίτια.

Ωστόσο, εικάζεται πως ο "Mr Spock", έχασε τη ζωή του από χρόνια πνευμονολογικά προβλήματα, όπως είχε διαγνωστεί τον Μάιο του 2013. Ο ίδιος είχε νοσηλευτεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα, η σύζυγός του  Susan Bay Nimoy ήταν αυτή που επιβεβαίωσε το θάνατό του, λέγοντας ότι η αιτία ήταν το τελικό στάδιο της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Ο Spock αποτέλεσε σήμα κατατεθέν των ταινιών, και αναγνωρίζονταν από τα μεγάλα και μυτερά του αυτιά.

Στην ταινία, ο 'Mr Spock' υπηρετούσε στο διαστημόπλοιο Enterprise , ως σύμβουλος της επιστήμης και ήταν ο πρώτος αξιωματικός ,ενώ αργότερα έγινε διοικητής του σκάφους. Στόχος του ήταν να αναζητήσει νέου πλανήτες και πολιτισμούς και να φτάσει εκεί όπου ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ποτέ.

Μαζί με τον Captain James T. Kirk και ο Δρ Leonard "Bones" McCoy , είναι ένας από τους τρεις κεντρικούς χαρακτήρες στο αρχικό Star Trek και τις ταινίες που ακολούθησαν. Μετά τη συνταξιοδότησή του από Starfleet , ο Spock' υπηρέτησε ως Ομοσπονδιακός πρεσβευτής, συμβάλλοντας στη χαλάρωση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Αυτοκρατορίας των Κλίνγκον.

Ο χαρακτηριστικός χαιρετισμός του Leonard Nimoy, ως Βουλκάνιος εξωγήινος, συνοδεύονταν από το σύνθημα LLAP, "live long and prosper" (να ζεις μακροχρόνια και να ευημερείς), κάτι που συμπεριέλαβε και στο τελευταίο του μήνυμα στο Twitter.

Ο Leonard Nimoy γεννήθηκε στις 26/3/1931 στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης από οικογένεια Εβραίων μεταναστών και έφυγε για το Χόλιγουντ σε ηλικία 18 ετών.

Η 60χρονη καριέρα του Nimoy  στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο σημαδεύτηκε από τον ρόλο του Σποκ, του Βουλκάνιου εξωγήινου με τα μυτερά αυτιά και την ψυχρή λογική που δημιούργησε η φαντασία του Τζιν Ροντενμπέρι.

Ο ρόλος του ως Spock ήταν αυτός που τον έχρησε θρύλο στις μνήμες εκατομμυρίων θεατών, με τον ίδιο να δηλώνει: "Στο Σποκ, βρήκα τελικά τα καλύτερο στοιχεία και των δύο κόσμων: το να είμαι ευρέως αποδεκτός και να έχω τη στήριξη του κοινού, αλλά και να συνεχίζω να παίζω έναν απομακρυσμένο ρόλο ως εξωγήινος από το Vulcan".

Η σειρά "Star Trek", που έκανε πρεμιέρα στο NBC στις 8 Σεπ του 1966 αποτέλεσε φαινόμενο για την εποχή, εμπνευστής και δημιουργός της ήταν ο συγγραφέας Τζιν Ρόντενμπερι. Από τη μετάδοση του πρώτου επεισοδίου, το The Man Trap, γυρίστηκαν περισσότερα από 720 ακόμα, δηλαδή 5 σεζόν, που παίχτηκαν σε 4 δεκαετίες (1966-2005). Επιπλέον, έχουν γυριστεί 12 κινηματογραφικές ταινίες, έχει κυκλοφορήσει πλήθος μυθιστορημάτων, διηγημάτων, επιτραπέζιων και ηλεκτρονικών παιχνιδιών.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...